jueves, 14 de febrero de 2013

D I A D E L S E N A M O R A T S

Hoy es el dia, ta..ta..ta..!!
de los enamorados, ta..ta..ta..!!
y todo lo que importa, ta..ta..ta..!!
es el querererererererererererererererer!!
Això és una cançó de mitjans del segle passat, el dia 14 de febrer s'havia d'estar enamorat i estava representat per un ridícul angelet que travessava el cor dels enamorats amb una fletxa, no sé si volia dir que l'amor és  "PATIMENT"; jo crec que no. Perquè he estat 37 anys casada + 8 més d'amics (s'enten que amb la mateixa persona) TOTAL=45 (ara sóc vidua) i encara m'enrecordo cada dia d'ell, per tant no deu ser cap patiment.

Tornant a Sant Valentí, al meu entendre, és una festa americana imposada i nosaltres no la varem cel·lebrar mai. I més,  tenint un 23 d'Abril, Sant Jordi, on pots regalar uns presents tan entranyables com un llibre i una rosa i també regalar-te una passejada per Barcelona (o per on sigui) agafats de la mà.

9 comentarios:

  1. HOLA PERLA.- COMO TU BIEN DICES EN LA POSGUERRA ENSEÑABAN SOLO EN CASTELLANO, EL CATALAN NO SOLO NO LO ENSEÑABAN SINO QUE ESTABA PROHIBIDO, INCLUSO BAILAR SARDANAS, EN FIN TODO LO QUE OLIERA CATALAN.
    YO SOY DE ANTES DE LA GUERRA, Y ESTUVE CASADO 40 AÑOS Y UNOS MESES, MI QUERIDA ESPOSA FALLECIO EN PLENA CALLE EN UNA TRAVESIA DE LA CALLE GALILEO, DE UN ATAQUE AL CORAZON Y SOLO PUDO DECIRME "MANNEL,MANEL QUE HAN MEREJO" (NO SE SI LO ESCRIBO BIEN.)
    HOY LA RECUERDO EN ESPECIAL, ADEMAS DE QUE FUERON LOS AÑOS MAS FELICES DE MI VIDA.
    UN FUERTE ABRAZO-
    Manel

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Manel, sento molt que no tinguis la companyia de la teva dona. Som molts al CLUB (ja sé que no és cap consol) però parlar-ne sí que ho és. Jo no soporto quan em diuen: "AI, es que no volia recordar-to, perquè no sé si et fa mal". Tot al contrari, veure que se'n recorde'n i parlar-ne amb tranquilitat, em fa molt bé.
      Canviant de tema, t'animo a que m'escriguis en català, encara que no ho facis bé. Jo ja t'entenc i les cinc paraules que has escrit estan força bé. Tot és començar.

      Eliminar
  2. ¡Hola Maria! Mejor no estar enamorado, porque eso da muchos problemas, pero está bien enamorarse un poquito, aunque sea de algo ficticio. A mí me gusta, para regalar flores, el día de la rosa, es muy bonito regalar rosas, sobre todo si son de 1ª calidad (yo trabajaba en una floristería). Lo siento mucho por la perdida de tu marido, de verdad. ¡Una abraçada Maria!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Barbi, ets entranyable i molt sensible TIO!!, no canvis.
      Tens tota la raó que podem estar enamorats d'alguna cosa fictícia, perquè no d'una fotografía, d'un paisatge, d'una persona que veiem a la mateixa hora al mateix lloc, d'un llac !!I TU ESPECIALMENT, D'UN GELAT !!
      un petó.

      Eliminar
  3. Hola María.
    Acaso porque nací en América . Es decir, en el continente americano, no en U.S.A., para mí sí tiene gracia esta fiesta y me la tomo muy en serio para celebrar con mi mujer. Más aún este año que se cumplen 25 de relación con ella, casados "sólo" llevamos 22 y coincido contigo en que el amor no es patiment sino todo lo contrario.
    Un beso.
    Santi

    ResponderEliminar
  4. Hola Santi, quan vaig escriure que era una festa imposada pels americans, de veritat que no volia ofendre a ningú. "PERDONA'M". Només ho veia en visió catalana. Salutacions.

    ResponderEliminar
  5. Hola Maria, me parece muy bien tu profundo amor por tu marido y que lo celebrarais en una fecha catalana (23 de Abril dia de Sant Jordi) pasando del San Valentin yankee.Yo por mi pérdida de memoria no recuerdo haberlo celebrado nunca, pero en cuanto ligue un poco lo celebraré en su casa solos el 14 de Febrero.
    Adiós suegra.




    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Nacho, gendre! em sembla molt peculiar això de voler celebrar el Sant Valentí a casa d'ella els dos solets amb un sopar íntim amb espelmes i , .. . . el que caigui perquè tu ets molts trapella, llançat i atrevit. Salutacions.

      Eliminar
  6. HOLA, PERLA T'ACONSELLO QUE RECORDES... EL TEU MARIT I PENSES MOLTES COSES D'ENDAVANT, QUE NO ET SATURIS EN EL PASSAT.

    TAMBÉ DE CATALUNYA EL 23 D'ABRIL SANT JORDI . NO OBSTANT, NO TINC LA PARELLA. PERÒ JO CELEBRO MÉS AQUESTA FESTA.

    MOLTS PETONS.

    ResponderEliminar