jueves, 12 de diciembre de 2013

N A D A L


Aquestes Festes de Nadal em provoquen anyorança. No per la gent que ja no tinc, sinó perquè recordo aquestes dates de quan jo era petita i tinc un record molt entrenyable, bonic i ple de tradicions. Em sembla que jo no he pogut transmetre aquests conceptes a la meva filla  i això m'estristeix i angoixa  una miqueta.
No obstant, si que segueixo les mínimes tradicions possibles, per exemple tinc un petit pessebre "català" que tots els personatges van amb espardenyes i barretina, també tinc un arbre "ecològic" des de fa 10 anys aproximadament.   Però us he de dir que fa molta "PAXOCA" I a la taula de NADAL
ve l'àvia (que l' anem a buscar a la residència perquè té alzehimer) i també vé la Maria, la noia que m'ajuda a casa.
De totes aquestes Festes el dia que més m'agrada és el dia de Reis, és veu que encara sóc una mica criatura. Puc estar-me de moltes coses,però que tothom tingui un detall sorpresa. !!AIXÒ SI QUE NO!!

Recordo un any el dia de Reis que jo solament demanava uns patins i els Reis creien que no era oportú regalarme'ls perquè feia 10 mesos que m'havien operat de la vista i havia d'evitar qualsevol accident.Vaig tenir un disgust de mort, però al fí els vaig trobar amagats en un racó del pati i vaig ser molt "FELIÇ, vaig plorar molta estona.

M'agradaria que el 2014 fos DIFERENT,   per això li dic al    2013

            B O N   V E N T   I   B A R C A   N O V A


4 comentarios:

  1. HOLA PERLA.- DE TRADICIONES TENGO PARA DAR Y VENDER, PUES PUEDO RECORDAR QUE EN MI CASA ESTOS DIAS ERAMOS
    14 PERSONAS QUE NOS REUNIAMOS, COMIAMOS Y DISFRUTABAMOS AHORA SOMOS DOS, MI HIJA Y YO.
    ESTE AÑO PASAREMOS LA NAVIDAD EN UN BALNEARIO, MUY CERCA DE BARCELONA.
    ME GUSTA QUE SEAS TAN CATALANISTA, COMO ME SIENTO YO
    AUNQUE NO LO ESCRIBA
    UN FUERTE ABRAZO
    Manel

    ResponderEliminar
  2. Hola Maria! No et preocupis, si aquestes festes et provoquen anyorança.....La vida passa, però per a nosaltres molt lentament. Ara espera els regals (si t´has portat be) i a disfrutar, que aquesta vida només dura dos díes i els has d´aprofitar tot el que puguis. Et desitjo que pasis unes molt bones festes!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Barbi responent al comentari de que esperi els regals. Ara recordo l'any que vaig tornar a casa amb alta hospitalaria de la Vall d' Hebrón despe d'un any, i els REIS em vam portar carbó NEGRE , ven NEGRE --!!QUINA MALA LLET QUE HI HA PEL MON!!-

      Eliminar
  3. Manel em sembla que un dia ja vaig explicar-te que vaig aprendre el català quan tenia aproximadament 40 ays, "MAI ES TARD SI ÉS VOL". no obstant , no té importància , la qüestió és que ens entenguem amb bona voluntat. El que estiguis sol amb la teva filla és FANTASTIC!!!, si esteu BÉ i us ESTIMEU.
    -!!!BONES FESTES i BON 2014!!!-

    ResponderEliminar