jueves, 3 de mayo de 2012

R E L I G I O - I I

El  dia 12 de febrer (Santa Eulàlia- MARTIR) és el dia de la Patrona de les modistes, dels cecs   i de Barcelona.  Eulàlia fou una jove que la van arrossegar pels carrers de la Ciutat  fins la seva mort i després li van treure els ulls.

La meva Mare també molt d'hora abans d'anar a l' escola, em duia a la capella que hi ha al costat dret de l'entrada de la CATEDRAL de Barcelona (perquè jo tinc la vista delicada) i aquell dia, el PRIOR de la Catedral,  passava pels ulls dels feligresos congregats  la relíquia de Santa Eulàlia que es conserva en aquell lloc. Hi havia una cua enorme, amb empentes i molt de fred, gairebé tothom erem modistes i persones amb ulleres  amb vidres de "CUL DE GOT".

He de dir que no em va servir de gaire, perquè de l'ull dret m 'han operat dos cops sense èxit i per "postres" no hi tinc gens de VISIÓ.

3 comentarios:

  1. Hola, Perla: Jo també tinc problemes amb la vista perqué vaig tenir un accident de cotxe l'any 1975 i em van operar a la "Valle de Hebrón".
    La sort que vaig tenir es que era molt bó el cirurgía i m'ho va deixar molt bé.
    Després, he tingut la sort que l'oculista que he tingut m'ha ajudat sempre i m'ha fet les ulleres molt bé i hi veig perfectament.
    Tingues paciència sempre, perqué amb els avanços actuals qualsevol día troban la forma d'arreglar-ho.

    ResponderEliminar
  2. Mientras puedas valerte por ti misma eso vale mas de lo que puedas pensar, no sabia que el día 12 de Febrero era día de las modistas lo digo porque mi madre es modista.
    El que mas o el que menos tenemos la vista delicada , me refiero a que Yo tambien llevo gafas y no somos los unicos.

    A mi me han operado del parpado del ojo derecho y ahora estoy espeando que me avisen para que me operen del parpado del ojo izquierdo. Cuando iba a hacerme una revisión de la vista la doctora me hacia levantar el parpado del ojo derecho y me avisó que según me hiciera mayor el parpado se iría cerrando mas.

    Pues de momento el parpado del ojo dechecho está listo. La operación no duele, lo único es la impresión cuando estás en la camilla del quirófano.

    ¡Ánimo que no eres la única!

    ResponderEliminar
  3. PEPELÚ i JORGE gràcies pels vostres comentsris sobre la vista. No obstant el meu cas sobre l´ull dret no té remei perquè no tinc visió, l´astigmatisme es barreja amb 18 dioptries de miopia. Sempre s´ha de donar gràcies a "ALGÚ" perque hi veig força bé de l'ull esquerre. Una abraçada.

    ResponderEliminar