jueves, 19 de abril de 2012

R E L I G I Ó - I


Molta gent té “traumes” i el meu és la Religió, influït per la meva mare que era d’un poble de l’Aragó molt petit d'uns  500 habitants, i una de les coses que més els marcaven era l’església.
D’aquesta manera, !!“pobre dona”!!, hem va educar a mi, i en 7 o 8 anys he anat a Processons,Via-Crucis, Misses, Catecisme, Confessions, etc. etc. etc., a part d’anar vestida durant 14 anys de color marró fosc per l’uniforme del col·legi de monges. Per tant la religió m’ha marcat molt en " NEGATIU", com podeu imaginar. M’ agradaria PODER explicar les reflexions perquè tenen “TELA”.

Per Setmana Santa el Divendres SANT,  la meva mare acudia al Via Crucis del barri, i m'hi portava. Anàvem molt d'hora a les 6 del matí. Pels qui no ho saben, és com una processor que conmevora el recorregut que va fer Crist fins a arribar al MONT SINAÍ on va ser crusificat. De tant en tant, la processor s'atura per llegir un article determinat que recorda el procés en qüestió. Molta gent anava disfressada, i havia que duien una pesada creu de fusta a les espatlles nues, molts caminaven descalços amb cadenes i acabaven amb els peus llagats i fins en sang . Molta gent plorava, igual com veiem ara a la TV en les professons a Sevilla. Algunes dones vestien tapades de cap a peus amb escapolaris negres o morats i es cantaven cançons en llatí que jo no entenia.Tot alló m'impressionava i em feia una mica de POR .
També anava a la processor de "Corpus-Cristi", aquesta era més alegre, pel carrer Gran de Gràcia, ens acompanyava la música de la Guardia Urbana i Majorets, portàvem el vestit de la 1ª Comunió i un ciri molt gros i gruixut perquè durés tota la tarde encès. Però també feia POR  tota l'estona t'anaven dien "no badis!!" Compte amb la nena del davant, no li cremis el vestit!!(anavem en fila de 1 )i jo pensava que me'l podia encendre la del darrera, si badava. 

S'HAN ACABAT LES PROCESSONS   -   CONTINUARÀ . . . .

4 comentarios:

  1. HOLA PERLA.- LOS TIEMPOS CAMBIAN Y LAS PERSONAS TAMBIEN.
    CREO SABER MUCHAS COSAS DE LA RELIGION, YA QUE ME COGIO EN PLENA JUVENTUD, TODO LO QUE TU DICES FUE ASI, PERO ADEMAS ME TOCO MISA DIARIA Y EL JUEVES SANTO VISITA OBLIGADA A VER MONUMENTOS-
    HE ESCRITO EN MI BLOG ALGO SOBRE EL REY, TE LO RECOMIENDO.
    Manel

    ResponderEliminar
  2. La religión es un engaño....Porque , ¿Que pais tiene más dinero? El Vaticano, y mira que es un pais pequeño, pero mira. Los curas solo están para sacar dinero , de donde sea.
    Yo no soy creyente y si lo fuera, no me "fustigaria" por nada ni por nadie, es mi opinión............

    ResponderEliminar
  3. Manel: respecte al teu escrit del Rey estic totalment d'acord amb tu, ha estat molt desafortunat i crec que afegiria que, les disculpes, no són del tot sinceres, sinó més aviat convencionals i guiades. Salutacions.

    BARBI: He tingut la sort de coneixer un capellà "collonut", em sap greu que generalitzis.MUA.

    ResponderEliminar
  4. BONES JO TINC MOLT DE RESPECTE A TOTES LES RELIGIONS. VEIG QUE EL VATICA SON ELS QUE ES FORREN MES. CREC JO QUE HI HA MOLTA FALSETAT I DEU NO CASTIGA A NINGU. TROBO QUE ES UNA GRAN PROFESSIO ARRIBAR A SER PAPA DE ROMA,TENIR FE A DEU I SOBRETOT AL VATICA, QUE ES ON ES FONEN ELS EUROS.

    ResponderEliminar